Web Analytics

Bedrijven

Bedrijven

Google, Yahoo en de strijd om het internetEind jaren negentig ontstonden er twee bedrijven die de manier waarop wij het internet gebruiken voorgoed zouden veranderen. Google en Yahoo werden beide opgericht met als doel het gemakkelijker te maken om online informatie te vinden. Maar slechts één van hen zou als winnaar uit de bus komen. In deze blogpost bekijken we hoe deze twee bedrijven bekend werden en waarom Google uiteindelijk de strijd om het internet won.

Google vs.

Yahoo De begindagen In de begindagen van het internet bestond er nog niet zoiets als een zoekmachine. Als je informatie over een bepaald onderwerp wilde vinden, moest je de exacte URL weten van de website die je zocht. Dat veranderde allemaal in 1993 toen Marc Andreessen de eerste webbrowser ontwikkelde, Mosaic.

Met Mosaic konden gebruikers eindelijk op het internet surfen zonder specifieke URL's te kennen. Er was echter nog steeds geen gemakkelijke manier om informatie over een specifiek onderwerp te vinden. Dat veranderde in 1994 toen een man genaamd Jerry Yang en een vrouw genaamd David Filo een nieuwe manier ontwikkelden om op het internet te surfen.

Ze noemden het "Yahoo!" en het werd al snel een van de populairste websites op het internet. Mensen hielden van Yahoo! omdat het was georganiseerd in een hiërarchie die het gemakkelijk maakte om te vinden wat je zocht. Als je bijvoorbeeld informatie over sport wilde vinden, ging je naar de "Sport"-sectie van Yahoo! Google lanceert In 1998 ontwikkelden twee mannen, Larry Page en Sergey Brin, een nieuwe manier om informatie op het internet te zoeken. Ze noemden het "Google" en het werd al snel bekend dankzij het strakke ontwerp en de eenvoudige functionaliteit. Terwijl andere zoekmachines uit die tijd zich richtten op het leveren van zoveel mogelijk resultaten, zelfs als die resultaten onnauwkeurig of irrelevant waren, leverde het algoritme van Google zoekers precies datgene wat ze zochten. Die focus op kwaliteit boven kwantiteit hielp Google om de favoriete zoekmachine te worden voor miljoenen mensen wereldwijd. De strijd om de suprematie In 2002 had Google zo'n grote voorsprong opgebouwd dat Yahoo! wist dat het iets moest veranderen om relevant te blijven. In een poging het tij te keren, kocht Yahoo! in 2003 Overture Services - een bedrijf dat een systeem had ontwikkeld om resultaten te rangschikken op basis van hoeveel adverteerders bereid waren per klik te betalen - voor 1,63 miljard dollar. Toen was het echter al te laat; Google had zijn positie als dominante zoekmachine al verstevigd. In 2009 sloot Yahoo! zijn eigen zoekmachine en begon in plaats daarvan het Bing-platform van Microsoft te gebruiken voor zijn zoekopdrachten

Conclusie


Als je tegenwoordig iemand vraagt om een populaire zoekmachine te noemen, is de kans groot dat hij zonder aarzelen "Google" zegt. Het is moeilijk te geloven dat er ooit een tijd is geweest dat een andere zoekmachine populairder was - maar dat was wel zo. Voor een kort moment heerste Yahoo.com. Dus, wat is er gebeurd? Hoe is Google opgeklommen tot de dominante zoekmachine terwijl Yahoo! aan de kant ging? Door te blijven focussen op kwaliteit en voortdurend te innoveren, dat is hoe."}]

Tattoo weglaseren

durable cosy

strepen behang

Online Star Map ontwerpen

wordpress hosting

drukregelaar compressor

Laserontharing